SEGURETAT

ROBATORIS I OKUPACIONS

El problema de les ocupacions ens preocupa i molt, no volem que a Fontpineda imperi la inseguretat pel gran numero de cases ocupades que no únicament ocupen vivendes sino que es connecten a la llum i l'aigua il.legalment, deixant caixes de llum obertes, amb el consequent perill per els vianants, sobretot si son infants. L'estat de les vivendes ocupades es lamentable i les molèsties als veïns creixents, i tot això ens aboca a una degradació de l'entorn i la consequent pèrdua de valor adquisitiu de les nostres propietats.

La llei defensa i pot actuar amb rapidesa si és una persona el propietari de la casa, i legalment la policía pot fer-los fora amb certa agilitat. El problema greu sorgeix quan el propietari és un Banc, en aquests casos és el banc qui se n'ha de fer responsable i actuar, i si no ho fa (que es a la majoria dels casos) els okupes s'hi queden.

Cal que l'Ajuntament s'impliqui mes en el problema, NO es un problema de serveis socials i nosaltres pensem que els partits politics haurien de buscar sol·lucions, cercant iniciatives a llarg termini, no puntuals i en calent. Cal crear un grup de pressió amb l'objectiu que la Generalitat canvii la llei actual obligant a tota entitat bancaria que sigui propietària d'una vivenda el seu correcte manteniment i seguretat.

Els robatoris arreu no es un problema nou, sempre n'hi ha hagut tant a Fontpineda com en d'altres indrets, però aquests darrers anys l’augment ha estat alarmant i el que mes preocupa es el fet que n'hi hagi amb els propietaris dormint. Els habitants de Fontpineda ja n'estan tips, la manca de seguretat altera la convivència i genera inseguretat. La preocupació augmenta quan les famílies decideixen marxar de vacances, ja que al problema de robatoris s'hi suma el de les ocupacions.

La manca de policia preocupa molt, ja que facilita la tasca als lladres, i si això hi sumem la manca de lleis severes que aturin la problemàtica, cada vegada es me difícil viure tranquils a casa nostra.

Cal anar a màxims i minimitzar les mancances que el sistema ens atorga, cal posar-hi tots els mitjans econòmics i humans per aturar la problemàtica. No pot ser que invertim un diners del ciutadà instal·lant 5 càmeres de seguretat a les entrades de Fontpineda i quan se n'ha de fer ús, se'ns digui que porten mes d'un any sense funcionar. Cal reforçar els cossos de seguretat que patrullen pels nostres carrers, unes hores mínimes al dia foragitarien molts delinqüents.

Cal exigir que l’Ajuntament i els mossos actuïn amb mes contundència, efectivitat i proximitat. Es imprescindible que les pressions i tasques fetes des dels grups de WattsApp es traslladin a les institucions competents, no és la nostra feina ni la nostra responsabilitat, però tenim molt clar que volem i necessitem un barri mes segur i tranquil, i actualment no s’està fent prou per aconseguir-ho.

SEGURETAT VIAL

No ens agrada que Fontpineda s'hagi convertit en un zona de pas, ni tampoc en autopistes unidireccionals. Cal frenar amb urgència les altes velocitats que s'agafen en alguns carres principals i secundaris. Cal fer pedagogia, si, però quan aquesta no funciona cal anar a la sanció, essent la millor manera de persuadir als infractors. Omplir el municipi de bandes reductores NO resol el problema i ens perjudica a tots. Cal fer un estudi del trànsit, detectar els punts calents i posar-hi el remei que millor s'escaigui. Als inicis de Fontpineda, els nostres fills jugaven al carrer, avui el carrer es propietat dels vehicles, cal invertir aquesta tendència i harmonitzar-lo.

SEGURETAT ALS CENTRES EDUCATIUS

Fa mes de 40 anys que Fontpineda gaudeix d'una escola que dona impuls, servei i dinamisme a tot l'entorn. Avui podem gaudir també d'una nova entitat que incrementa els serveis i la qualitat de Fontpineda. Cal prestar-hi mes atenció i ser conscients que entitats d'aquest tipus necessiten accions per part nostra. Cal doncs estudiar el seu entorn, organitzar el trànsit i pacificar-lo, tenint com a objectiu la seguretat pels infants, pares i mares, i veïns.


Entre tots podrem perquè entre tots tenim força,

perquè tots SOM FONTPINEDA!